Monday, August 24, 2009

Ühistranspordi korraldusest Nõmmel

Ühistranspordi korraldusest Nõmmel


Võttes arvesse Tallinna linnaliini busside suurt koormust, keskkonnale tekkivat kahju ja tänases majandussituatsioonis tõusetunud vajadust toetada inimesi olmemurede lahendamisel, tegime täna abilinnapeale Mutlile ettepaneku asuda laiendama Tallinna ühistranspordis kehtivaid soodustusi.
Vastavalt 9. detsember 2004 Tallinna linnavolikogu määrusele nr 47 „Tallinna ühistranspordis sõidu eest tasumise korra ja sõidupiletite hindade kehtestamine” on Tallinna linna ühtsesse sõidupiletitesüsteemi hõlmatud ka elektriraudtee rongid.

Ettepaneku sisuks on kaaluda võimalusi Tallinna linnas kehtivate sõidusoodustuste laiendamiseks ka elektriraudteetransporti kasutavatele eakatele. Täna pevad Nõmme eakad, kes soovivad näiteks Pääskülast sõita Nõmme turule, maksma rongisõidu eest 11 krooni, kuid kõrval liikuvas bussis on sõit tasuta. Pole keeruline arvata, millise valiku kasuks täna otsustatakse!

Tingituna asjaolust, et Nõmme linnaosa läbib raudteetrass, usun, et piletisüsteemi ümberkorraldamine vähendab oluliselt Nõmme magistraalteede koormust ning võimaldab lisaks autobusside kasutamise vähendamisest tekkivale rahalisele kokkuhoiule vähendada ka keskkonnasaastet ning müra Nõmmel.

No comments:

Post a Comment