Tuesday, September 29, 2009

Palju tehtud, palju teha!

Selle aasta lõpus täitub neli aastat kui minul on olnud au ja võimalus arendada meie kodulinnaosa. Olen seda teinud südame ja hingega ning nii hästi kui oskan ja suudan. Üheskoos oleme suutnud selle aja jooksul algatada mitmeid olulisi protsesse, rääkimata ehitustest ja renoveerimisest. Käivitasime jõuliselt kanaliseerimise, mille tulemusena on selle aasta lõpuks 95 % Nõmme peredest jõudnud 21. sajandisse ja saanud võimaluse liituda kanalisatsiooniga.

Läbi raskuste suutsime lõpuks lahendada Nõmme turu saaga. Tänaseks on aastaid häbiplekiks olnud turust saanud meie üks olulisemaid visiitkaarte. Tundub lausa uskumatuna mõelda, et vähem kui aasta aega tagasi oli turg alles väljasuremise ohus, lagunenud putkade ja lettide rägastik.

Nõmmel on alati olnud selgelt Tallinna kõige tervise- liikumisesõbralikum linnaosa. Spordimehena tean kui oluline on, et just Nõmme-Harku metsateedel looklevad Eesti pikimad valgustatud liikumisrajad. Spordikeskus koos ainulaadsete soojendusega välibasseinidega, seikluspargi ja Hiiu staadioni kompleksiga on tänaseks lahutamatud osad meie linnaosa identiteedist.

Rohelise loodus ja keskkond on märksõnad, mis meie linnaosa iseloomustavad. Seetõttu pean oluliseks, et korraldasime Nõmmel seitsme pargi ja algatasime Harku raba kaitse alla võtmise. Hiljuti avatud Pääsküla raba loodusõpperaja ja vaatlustorni aktiivne kasutamine on kindel märk sellest, et nõmmelased on looduserahvas, kes oskavad oma elukeskkonda vääriliselt hinnata. Siinkohal meenub meie ühine vastuhakk Wismari haigla kolimisele Hiiu mändide alla, mis lõppes kõigile osapooltele soovitud tulemusega. Keeruliste läbirääkimiste tulemusena jõudsime ühisele kokkuleppele, et haigla ostis kirikule kuuluva maja ning jätkab tegevust Wismari tänaval.

Need on vaid mõningad näited, mis on viimase nelja aastaga Nõmmel muutunud. Palju tehtud, palju teha! Minul kindel tahe on linnaosavanemana tööd jätkata. Miks? Sellepärast, et mitmetest uutest algatused ja mõtetest on saanud lausa südameasjad. Nõmme väärib ja vajab keskuses asuva polikliiniku renoveerimist kaasaegseks meditsiinikeskuseks, kultuurikeskuse laiendamist, rääkimata Nõmme Gümnaasiumi juurde rajatavast spordimajast või Kivimäe sauna renoveerimisest. Täna teame täpselt, kuhu poole on kavas liikuda. Liikuda kindlalt ja stabiilselt, täpselt nagu viimased neli aastat!

Üheskoos Nõmmel edasi!

No comments:

Post a Comment