Monday, June 13, 2011

Riigikontroll analüüsib elektrituru avanemist

Riigikontrolör Mihkel Oviir saatis vastuse Lauri Laasi ja minu märgukirjale. Oviir teatas oma vastuses, et Riigikontroll on 2011. aasta kevadel alustanud elektritootmise võimalikke valikuid käsitleva ülevaate koostamist.

Riigikontroll koostab hetkel aruannet, mis annab Riigikogule ja avalikkusele tervikliku ning sõltumatu ülevaate elektritootmisega seotud mõjuteguritest ja eesseisvatest väljakutsetest tuues välja olulisemad otsustamiskohad. Lisaks käsitletakse võimalusi tagada avatud turu tingimustes Eesti energiajulgeolek ning pööratakse tähelepanu tekkivatele muudatustele.

Usun, et valmivat aruandest on palju kasu ning see sunnib lõpuks ka valitsust teadvustama elektrituru avanemisega kaasnevaid probleeme.

Aga kui Stenbocki majas edaspidigi sellest rääkida ei taheta, peame koos Riigikontrolliga survestama valitsust ning kasutama kõiki võimalusi elektri hinna ebanormaalse tõusu pidurdamiseks.

Märgukiri riigikontrolörile juhtis tähelepanu elektrituru avanemisega kaasnevale elektri hinna tõusule ning palus alustada auditeerimist Eesti Energia välisinvesteeringute osas nende otstarbekuse hindamiseks.

No comments:

Post a Comment